ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για βασιλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταγή για βασιλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για βασιλόπιτα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Υλικά για 20 άτομα:
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο, αλεσμένο στο μπλέντερ
  • 125 γρ. φιστίκι Αιγίνης αποφλοιωμένο, αλεσμένο στο μπλέντερ
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. ξερά φρούτα, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. λικέρ amaretto
  • Easy
  • 120' +
  • 20 Μερίδες
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο amaretto.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τις σκόνες αμυγδάλου και φιστικιού, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει μια λευκή κρέμα.
  3. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα ξερά φρούτα και το amaretto, τα πολτοποιούμε και τα ενσωματώνουμε στο πρώτο μείγμα, συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα. Ρίχνουμε σταδιακά και τα αυγά.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ., ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160ºC για 30 λεπτά και στους 150οC για 30 λεπτά ακόμη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ