- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για βασιλόπιτα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο amaretto.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τις σκόνες αμυγδάλου και φιστικιού, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει μια λευκή κρέμα.
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα ξερά φρούτα και το amaretto, τα πολτοποιούμε και τα ενσωματώνουμε στο πρώτο μείγμα, συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα. Ρίχνουμε σταδιακά και τα αυγά.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ., ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160ºC για 30 λεπτά και στους 150οC για 30 λεπτά ακόμη.