To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για κρέμα λεμονιού. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κρέμα λεμονιού από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε τον χυμό λεμονιού, και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Πριν πάρει βράση ο χυμός λεμονιού, τον ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά, αδειάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα και την επαναφέρουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς, μειώνοντας σταδιακά την ένταση.
- Όταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για ένα με δύο λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα σε σκεύος, ώστε να πέσει η θερμοκρασία της στους 45οC.
- Ρίχνουμε το βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, και ομογενοποιούμε καλά με ένα μπλέντερ χειρός, προσέχοντας να μην ενσωματωθεί αέρας στην κρέμα.
- Τέλος, την αφήνουμε να κρυώσει.
- Διατηρούμε την κρέμα λεμονιού για 10 ημέρες στο ψυγείο, και με αυτή μπορούμε να γαρνίρουμε κέικ, τάρτες και άλλα γλυκά.