ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστουγεννιάτικη πίτα με μέλι Αττική

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικη πίτα με μέλι Αττική
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για Χριστουγεννιάτικη πίτα με μέλι Αττική. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη πίτα με μέλι Αττική από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη πίτα με μέλι Αττική από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 8-10 άτομα:
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι Αττική
  • 2 μέτρια αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. καρύδια, τριμμένα σε σκόνη
  • 300 γρ. ποικιλία ξηρών καρπών
  • αρκετό μέλι Αττική, για το ράντισμα
  • Easy
  • 50'
  • 8 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τα καρύδια, μέχρι να φουσκώσουν και να δημιουργηθεί μια λευκή κρέμα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  4. Έπειτα, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τατιερα, διαμέτρου 20 εκ., αδειάζουμε σε αυτή το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο, ώστε να ξεκουραστεί, για 3-4 ώρες.
  5. Έπειτα σκορπίζουμε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC για 30-40 λεπτά. (Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω.)
  6. Μόλις βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, τη ραντίζουμε με αρκετό μέλι, ώστε να το απορροφήσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ