- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σάντουιτς με ζύμη κουραμπιέ και γέμιση σοκολάτα από τη Lurpak
Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη σοκολάτα, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για σάντουιτς με ζύμη κουραμπιέ και γέμιση σοκολάτα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Σάντουιτς με ζύμη κουραμπιέ και γέμιση σοκολάτα
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μεγάλο μπολ μαλακώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ρούμι, ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη, χωρίς να τη δουλέψουμε πολύ.
- Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε έναν πάγκο εργασίας, τον οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι, και ανοίγουμε τη ζύμη ώστε να έχει περίπου 3 χιλ. πάχος, με τη βοήθεια πλάστη.
- Κόβουμε τα μπισκότα με στρογγυλό, κατά προτίμηση, κουπάτ 8 εκ.
- Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε απλώσει στη λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC βαθμούς για 15 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν, βάζουμε σε ένα μπισκότο την κρέμα σοκολάτα και καλύπτουμε με άλλο μπισκότο.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα μπισκότα.