ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάντουιτς με ζύμη κουραμπιέ και γέμιση σοκολάτα από τη Lurpak

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάντουιτς με ζύμη κουραμπιέ  και γέμιση σοκολάτα
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη σοκολάτα, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για σάντουιτς με ζύμη κουραμπιέ και γέμιση σοκολάτα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Σάντουιτς με ζύμη κουραμπιέ και γέμιση σοκολάτα

Σάντουιτς με ζύμη κουραμπιέ  και γέμιση σοκολάτα
© Άλκης Καλούδης




10-12 τεμάχια

Υλικά για τη ζύμη:

200 γρ. παγωμένο βούτυρο Lurpak

100 γρ. ζάχαρη μαύρη, με μελάσα

300 γρ. αλεύρι

20 γρ. μαύρο ρούμι

  • Easy
  • 40 λεπτά
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ μαλακώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ρούμι, ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη, χωρίς να τη δουλέψουμε πολύ.
  3. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε έναν πάγκο εργασίας, τον οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι, και ανοίγουμε τη ζύμη ώστε να έχει περίπου 3 χιλ. πάχος, με τη βοήθεια πλάστη.
  4. Κόβουμε τα μπισκότα με στρογγυλό, κατά προτίμηση, κουπάτ 8 εκ.
  5. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε απλώσει στη λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC βαθμούς για 15 λεπτά.
  6. Όταν κρυώσουν, βάζουμε σε ένα μπισκότο την κρέμα σοκολάτα και καλύπτουμε με άλλο μπισκότο.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα μπισκότα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ