- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη σοκολάτα, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για ρόφημα λευκής και μαύρης σοκολάτας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρόφημα μαύρης σοκολάτας:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το μέλι, τα ξύλα κανέλας, το πιπέρι, το κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα, και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, την οποία έχουμε λιώσει σε μπενμαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Αφού περάσουν 10 λεπτά, ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ, αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και το κλωναράκι βανίλιας, ζεσταίνουμε ελαφρώς το ρόφημα και σερβίρουμε.
Για το ρόφημα λευκής σοκολάτας:
- Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας, το οποίο έχουμε σχίσει κάθετα.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν το γάλα πάρει βράση, το αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
- Στη συνέχεια ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός.
- Σερβίρουμε το ρόφημα ζεστό ή κρύο.