ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανακότα με σοκολάτα

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανακότα με σοκολάτα
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη σοκολάτα, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για πανακότα με σοκολάτα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Πανακότα με σοκολάτα
© Άλκης Καλούδης

 

Υλικά για 7-8 άτομα

Υλικά για την πανακότα:

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 300 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο,τεμαχισμένη σε μικράκομμάτια
  • 1 φύλλο ζελατίνης (5 γρ.)

Υλικά για τη σος:

  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 60 γρ. γάλα
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 1 κλωναράκι βανίλια
  • Easy
  • 120+
  • 8 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα:

  1. Μουσκεύουμε το φύλλο ζελατίνης σε κρύονερόώστε να μαλακώσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  3. Πριν το μείγμα πάρειβράση, το αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, μαζί με το φύλλο ζελατίνης, αφού πρώτα το στραγγίσουμε.
  4. Περιμένουμε λίγη ώρα να λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός.
  5. Αδειάζουμε σε, κατά  προτίμηση, μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμεπάνω από πάγοώστε ηκρέμα να αρχίζει να πήζει (με αυτόν τον τρόποπετυχαίνουμεκαλύτερηυφή και γυαλάδα).
  6. Γεμίζουμε ατομικά φορμάκια με την κρέμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  7. Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
  8. Σερβίρουμε με τη σος λευκής σοκολάτας.

Για τη σος:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το κλωναράκι βανίλιας, το οποίο έχουμε σχίσει κάθετα με ένα αιχμηρό μαχαίρι.
  2. Πριν πάρει βράση το μείγμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και το αδειάζουμε σε ένα μπολ με την τεμμαχισμένηλευκή σοκολάτα.
  3. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός.
  4. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε πάγο και ανακατεύουμε το μείγμα, έτσι ώστε η θερμοκρασία του να πέσει πιο γρήγορα και η σος να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  5. Αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας και σερβίρουμετη σος στην πανακότα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ