- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη σοκολάτα, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας με ελαιόλαδο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και με το ελαιόλαδο σε μπενμαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια και τη ζάχαρη,μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή μαρέγκα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους στη λιωμένη κουβερτούρα και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Με τη μους γεμίζουμε ποτήρια, τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.