- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη σοκολάτα, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για μους λευκής σοκολάτας με βανίλια γιαούρτι και ανανά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Μους λευκής σοκολάτας με βανίλια γιαούρτι και ανανά
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μους:
- Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας, το οποίο έχουμε σχίσει με ένα αιχμηρό μαχαίρι.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35-40οC, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και, στο τέλος, το γιαούρτι.
- Ομογενοποιούμε πολύ καλά και γεμίζουμε ποτήρια μέχρι τη μέση με τη μους.
- Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα και συνεχίζουμε με τον ανανά.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να γεμίσουμε τα ποτήρια αντίστροφα.
Για τον ανανά:
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τον τεμαχισμένο και τον πολτοποιημένο ανανά.
- Με ένα αιχμηρό μαχαίρι σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας και ρίχνουμε τους σπόρους του στην κατσαρόλα, μαζί με το κλωναράκι.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις το μείγμα πάρει βράση, ανακατεύουμε σταδιακά, βράζοντάς το για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε πάνω σε παγάκια, και ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα να κρυώσει.
- Τέλος γεμίζουμε με το μείγμα ανανά το υπόλοιπο ποτήρι.