To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη σοκολάτα, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για κεικ με κραμπλ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Κεικ με κραμπλ
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κραμπλ:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπενμαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κραμπλ στο μπλέντερ και τα αναμειγνύουμε.
- Τέλος αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.
Για το κέικ:
- Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπενμαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα αυγά,τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη, τη σκόνη αμυγδάλου, και στο τέλος, το αλεύρι και το μπέικινπάουντερ.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 24x11εκ.
- Σκορπίζουμε το κραμπλ στην επιφάνεια και ψήνουμε,τρίβοντάς το πάνω στο κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC για 30 λεπτά και, στη συνέχεια, στους 160οC για ακόμη 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά ώστε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε με προσοχή για να μην καταστρέψουμε το κραμπλ.