ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ατομικά κέικ γεμιστά με αμύγδαλο και καφέ

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ατομικά κέικ γεμιστά με αμύγδαλο και καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για ατομικά κέικ γεμιστά με αμύγδαλο και καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Ατομικά κέικ γεμιστά με αμύγδαλο και καφέ

Ατομικά κέικ γεμιστά με αμύγδαλο και καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

 

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά για το κέικ:

  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 280 γρ. ασπράδι αυγού (από 10 μικρά αυγά)
  • 260 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για τη γέμιση:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 100 γρ. λικέρ καφέ
  • Easy
  • 55 λεπτά
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ:

  1. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
  2. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
  4. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
  2. Τη χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη και τα πλάθουμε σε σφαίρες.

Για τη σύνθεση:

  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τέσσερις ατομικές φόρμες ή τσέρκι διαμέτρου 10 εκ. και ύψους 8-10 εκ.
  2. Μοιράζουμε σε αυτά το μισό μείγμα κέικ.
  3. Στο κέντρο τοποθετούμε από μία σφαίρα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160ºC για 30 με 40 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ