- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για ατομικά κέικ γεμιστά με αμύγδαλο και καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Ατομικά κέικ γεμιστά με αμύγδαλο και καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ:
- Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
- Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
- Τη χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη και τα πλάθουμε σε σφαίρες.
Για τη σύνθεση:
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τέσσερις ατομικές φόρμες ή τσέρκι διαμέτρου 10 εκ. και ύψους 8-10 εκ.
- Μοιράζουμε σε αυτά το μισό μείγμα κέικ.
- Στο κέντρο τοποθετούμε από μία σφαίρα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160ºC για 30 με 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.