ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με καφέ και ξηρούς καρπούς από την Arla

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέικ με καφέ και ξηρούς καρπούς από την Arla
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για κέικ με καφέ και ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Κέικ με καφέ και ξηρούς καρπούς 

Κέικ με καφέ και ξηρούς καρπούς από την Arla
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

 

Υλικά για 12-14 άτομα

Υλικά για το κέικ:

  • 370 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 370 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
  • 1 δόση espresso
  • 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση espresso
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla

  • Easy
  • €€
  • 95 λεπτά
  • 14 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει πολύ καλά, και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, καθαρίζοντας παράλληλα τα τοιχώματα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τον espresso, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τον στιγμιαίο καφέ, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη, μακρόστενη φόρμα του κέικ, που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  5. Εναλλακτικά μπορούμε να τοποθετήσουμε στα τοιχώματα της φόρμας αντικολλητικό χαρτί.
  6. Αφήνουμε το μείγμα για ένα βράδυ στο ψυγείο.
  7. Ψήνουμε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150οC για 60 με 70 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη:

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα, με τη ζάχαρη άχνη και τον espresso, προσθέτοντας σταδιακά και την κρέμα γάλακτος.
  2. Μόλις η κρέμα σφίξει καλύπτουμε το κέικ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ