ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους σοκολάτα με καφέ

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μους σοκολάτα με καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτα με καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Μους σοκολάτας με καφέ

Μους σοκολάτα με καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Υλικά για 8-10 άτομα

Υλικά:

  • 280 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 130 γρ. καφές εσπρέσο
  • 2 κ.σ. στιγμιαίςο καφές
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 φύλλο ζελατίνης (5 γρ.)
  • Easy
  • €€
  • 45 λεπτά
  • 10 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε προσεκτικά, ανακατεύοντας συνεχώς, τη σοκολάτα.
  2. Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ μέσα στον ζεστό εσπρέσο και στη συνέχεια ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνης, το οποίο προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα του καφέ στη λευκή σοκολάτα και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
  4. Όταν η θερμοκρασία φθάσει τους 35-40οC, προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος.
  5. Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και γεμίζουμε τα ποτήρια χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ