- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτα με καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Μους σοκολάτας με καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε προσεκτικά, ανακατεύοντας συνεχώς, τη σοκολάτα.
- Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ μέσα στον ζεστό εσπρέσο και στη συνέχεια ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνης, το οποίο προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
- Ρίχνουμε το μείγμα του καφέ στη λευκή σοκολάτα και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
- Όταν η θερμοκρασία φθάσει τους 35-40οC, προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και γεμίζουμε τα ποτήρια χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.