- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για κρέμα σοκολάτας γάλακτος με καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Κρέμα σοκολάτας γάλακτος με καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τον καφέ.
- Πριν πάρει βράση το μείγμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνης, το οποίο προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
- Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά με μια μαρίζ και το αδειάζουμε στη σοκολάτα.
- Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά και αδειάζουμε σε ατομικά μπολ.