ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα σοκολάτας γάλακτος με καφέ

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρέμα σοκολάτας γάλακτος με καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για κρέμα σοκολάτας γάλακτος με καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Κρέμα σοκολάτας γάλακτος με καφέ 

Κρέμα σοκολάτας γάλακτος με καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Υλικά για 5 άτομα

Υλικά:

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. γάλα
  • ½ φύλλο ζελατίνης (2,5 γρ.)
  • 6 γρ. στιγμιαίος καφές
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • Easy
  • 120+
  • 5 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τον καφέ.
  2. Πριν πάρει βράση το μείγμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνης, το οποίο προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά με μια μαρίζ και το αδειάζουμε στη σοκολάτα.
  4. Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά και αδειάζουμε σε ατομικά μπολ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ