- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για ρολό μαρέγκας με καφέ και μασκαρπόνε. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για ρολό μαρέγκας με καφέ και μασκαρπόνε
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για τη μαρέγκα:
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ασπράδι και τον καφέ, και τα χτυπάμε με σύρμα σε μπεν μαρί μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και να φτάσει τους 60οC, δηλαδή να είναι καυτό.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα να δέσει και να γίνει αρκετά σφιχτή.
- Απλώνουμε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια ενός αντικολλητικού χαρτιού, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC, για 15 με 20 λεπτά, μέχρι η μαρέγκα να πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια τη γυρίζουμε σε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί ώστε να ξεκολλήσουμε, με πολλή προσοχή, το πρώτο.
Εκτέλεση για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε έως ότου να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα καφέ:
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και τον καφέ.
Σύνθεση:
- Απλώνουμε την κρέμα στη μαρέγκα και σκορπίζουμε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
- Τυλίγουμε τη μαρέγκα σε ρολό, χρησιμοποιώντας αντικολλητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, με προσοχή, πασπαλίζουμε το ρολό με άχνη και σερβίρουμε.
- Καταναλώνουμε την ίδια ημέρα.