To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για σιροπιαστό κέικ με καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για σιροπιαστό κέικ με καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και τον αστεροειδή γλυκάνισο, ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, διαμέτρου 20 εκ., και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, για 25 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε το κέικ με τη μισή ποσότητα από το σιρόπι όταν είναι και τα δύο ζεστά.
- Κατά το σερβίρισμα, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι.
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά.