- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για σοκολατένια τούρτα με καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για σοκολατένια τούρτα με καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΣΗ: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και διατηρούμε το μείγμα σε θερμοκρασία λίγο πάνω από τους 50οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά (δεν τα χτυπάμε), τα ενσωματώνουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε στους 160οC, για 12 με 15 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση της τούρτας να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ στο φλιτζάνι με τον εσπρέσο και προσθέτουμε το μείγμα καφέ στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει, και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
ΣΥΝΘΕΣΗ: Σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 24 εκ. τοποθετούμε τη βάση και αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει και να σφίξει.