ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια τούρτα με καφέ

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοκολατένια τούρτα με καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για σοκολατένια τούρτα με καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Συνταγή για σοκολατένια τούρτα με καφέ

Συνταγή για σοκολατένια τούρτα με καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 12 άτομα:

Υλικά για τη βάση:

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα 55%
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 3 μικρά αυγά

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:

  • 250 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 φλιτζανάκι εσπρέσο
  • 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές
  • Medium
  • €€
  • 45'
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΑΣΗ: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και διατηρούμε το μείγμα σε θερμοκρασία λίγο πάνω από τους 50οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά (δεν τα χτυπάμε), τα ενσωματώνουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε στους 160οC, για 12 με 15 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση της τούρτας να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ στο φλιτζάνι με τον εσπρέσο και προσθέτουμε το μείγμα καφέ στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει, και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 24 εκ. τοποθετούμε τη βάση και αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει και να σφίξει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ