To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για τραγανά μπισκότα με espresso. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για τραγανά μπισκότα με espresso
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το παγωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Διαλύουμε στον εσπρέσο τον στιγμιαίο καφέ και, αφού κρυώσει, τον ενσωματώνουμε στο μείγμα του βουτύρου.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και, στο τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Η ζύμη είναι πολύ μαλακή γι’ αυτό την αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο ώστε να σφίξει.
- Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 4 χιλ. και με κουπάτ κόβουμε μπισκότα διαμέτρου 6 εκ. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί τα μπισκότα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, για 25 με 30 λεπτά.
*Οδηγίες για το βούτυρο clarifier:
Υλικά: 400-450 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση: Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί στον φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να το ανακατέψουμε. Στη συνέχεα αφαιρούμε το καθαρό βούτυρο από την επιφάνεια, ξεχωρίζοντάς το από το γάλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να παγώσει.