ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανά μπισκότα με espresso

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραγανό μπισκότο με εσπρέσο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για τραγανά μπισκότα με espresso. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Συνταγή για τραγανά μπισκότα με espresso

Συνταγή για τραγανά μπισκότα με espresso
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
  • 320 γρ. βούτυρο clarifier*
  • 150 γρ. έτοιμο καφέ εσπρέσο δυνατό
  • ¼ κ.γ. στιγμιαίος καφές
  • 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • Medium
  • 120' +
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το παγωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Διαλύουμε στον εσπρέσο τον στιγμιαίο καφέ και, αφού κρυώσει, τον ενσωματώνουμε στο μείγμα του βουτύρου.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και, στο τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
  4. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή γι’ αυτό την αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο ώστε να σφίξει.
  5. Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 4 χιλ. και με κουπάτ κόβουμε μπισκότα διαμέτρου 6 εκ. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί τα μπισκότα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, για 25 με 30 λεπτά.

δηγίες για το βούτυρο clarifier:

Υλικά: 400-450 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση: Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί στον φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να το ανακατέψουμε. Στη συνέχεα αφαιρούμε το καθαρό βούτυρο από την επιφάνεια, ξεχωρίζοντάς το από το γάλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να παγώσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ