- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τον καφέ, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για υγρό κέικ με γλάσο από καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για υγρό κέικ με γλάσο από καφέ
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο και τα ασπράδια αυγού, και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, ενώ παράλληλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το βούτυρο, το λικέρ, το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία παραλληλόγραμμη φόρμα, 28x9 και ύψους 7 εκ., ή στρώνουμε σε αυτή αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, για 30 με 40 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με τον καφέ, αφήνουμε το γλάσο να σφίξει για 10 λεπτά και έπειτα γλασάρουμε το κέικ.
- Όταν το γλάσο κρυσταλλώσει μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα.