- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη μαστίχα, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για τούρτα σοκολάτας µε µαστίχα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για τούρτα σοκολάτας µε µαστίχα
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΣΗ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τη διατηρούμε πάνω από τους 50ºC.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά (δεν τα χτυπάμε). Ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., και ψήνουμε στους 160ºC για 25 λεπτά.
ΓΕΜΙΣΗ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη.
- Μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε στη σοκολάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 50ºC ενσωματώνουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος.
- Τέλος ανακατεύομε απαλά και προσθέτουμε το μαστιχέλαιο.
ΣΥΝΘΕΣΗ
- Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24εκ. και ύψους 5 εκ. βάζουμε τη βάση και αδειάζουμε σε αυτή όλη την κρέμα.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
- Αποσύρουμε την τούρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.