- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη μαστίχα, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για μους µαστίχας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για μους μαστίχας
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαλακώνουμε το φύλλο ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε τα 50 γρ. από τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος με τα 60 γρ. ζάχαρης και μέσα σ’ αυτή λιώνουμε το φύλλο ζελατίνης, αφού πρώτα το έχουμε στραγγίσει από το νερό. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (200 γρ.) και αφήνουμε ελαφρώς να πήξει το μείγμα.
- Στη συνέχεια ενσωματώνουμε και το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε και το μαστιχέλαιο ή την τριμμένη μαστίχα.
- Στον κάδο του μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το ασπράδι με τα υπόλοιπα 20 γρ. ζάχαρης σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο πρώτο μείγμα.
- Τέλος γεμίζουμε ατομικά μπολ και προαιρετικά σερβίρουμε με μαρμελάδα μανταρίνι.