- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη μαστίχα, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για τάρτα αμυγδάλου με μαρμελάδα μανταρίνι και μαστίχα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για τάρτα αμυγδάλου με μαρμελάδα μανταρίνι και μαστίχα
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΥΜΗ
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το λικέρ και φτιάχνουμε μια σφιχτή ζύμη, την οποία τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε δίσκο διαμέτρου 30 εκ. και πάχους 3 χιλ.
- Ξεκολλάμε την πάνω λαδόκολλα και τοποθετούμε τον δίσκο (μαζί με την κάτω λαδόκολλα) σε μια λαμαρίνα φούρνου.
ΓΕΜΙΣΗ
- Βάζουμε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη στο μπλέντερ, και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να δημιουργηθεί μια λευκή κρέμα.
- Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και το λικέρ.
- Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο ώστε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
ΣΥΝΘΕΣΗ
- Απλώνουμε την κρέμα στη ζύμη αφήνοντας περιφερειακά 5 εκ. κενό και πάνω της τη μαρμελάδα μανταρίνι.
- Έπειτα διπλώνουμε την ακάλυπτη ζύμη προς τα μέσα δημιουργώντας ένα στεφάνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε την περιφέρεια με λίγη ζάχαρη άχνη.
- Προαιρετικά προσθέτουμε στο κέντρο λίγη επιπλέον μαρμελάδα μανταρίνι και σερβίρουμε.