ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αμυγδαλωτά με μανταρίνι Χίου

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμυγδαλωτά με μανταρίνι Χίου
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι ΧίουΜπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Μπορεί να είναι διάσημη για τη μαστίχα της, αλλά είναι εξίσου γνωστή για τα αρωματικά μανταρίνια της. Αναζητήστε τα για να φτιάξετε αυτό το εύκολο και γρήγορο αμυγδαλωτό με μανταρίνι.

Βάρος: 550 γραμμάρια
  • 70 γρ. χυμό μανταρίνι
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. λευκό αμύγδαλο σε σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα από 2 μανταρίνι
  • Easy
  • 30 λεπτά
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τον χυμό και το ξύσμα μανταρινιού, τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου και φτιάχνουμε την αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν).
  2. Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
  3. Για την επικάλυψη, τρίβουμε με τις παλάμες μας το ξύσμα μανταρινιού με τη ζάχαρη και ρολάρουμε σε αυτό το μείγμα
    τα μπαλάκια αμυγδαλόπαστας.
  4. Τα διατηρούμε κλεισμένα σε μεταλλικό σκεύος.

Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ