ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βενιζελικά Λήμνου

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βενιζελικά Λήμνου
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για βενιζελικά Λήμνου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Τα περίφημα βενιζελικά Λήμνου είναι μικρά φοντάν με λευκό γλάσο και αμύγδαλο που πήραν το όνομά τους από την επίσκεψη του Βενιζέλου στο νησί, τον Μάιο του 1934. Λέγεται ότι του άρεσαν τόσο που ζήτησε κι άλλα. Το ίδιο θα κάνετε και εσείς!

Βάρος: 1.200 γραμμάρια
  • 550 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 130 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 60 γρ. κακάο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Υλικά για το γλάσο:

  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. γάλα
  • Medium
  • 120+
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του γλάσου) και φτιάνουμε ένα ζυμάρι.
  2. Πλάθουμε με αυτό μπαλάκια των 30 γρ. και τα αφήνουμε για 2 ώρες να στεγνώσουν.
  3. Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το γάλα.
  4. Στη συνέχεια βουτάμε τα μπαλάκια ένα ένα στο γλάσο χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι ώστε να στραγγίξουν καλά.
  5. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ξαναβουτάμε άλλη μία φορά.

Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ