ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Zελέ από μάνγκο Πάρου

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ζελέ από μάνγκο Πάρου
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για ζελέ από μάνγκου Πάρου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ


Μάνγκο Πάρου; Ναι! Τα τελευταία 10 χρόνια στην Πάρο καλλιεργούν αυτό το υπέροχο τροπικό φρούτο. Μια νέα καλλιέργεια με γεύση... Μεσογείου, ένα αρωματικό μάνγκο το οποίο δεν έχει σχέση με αυτά που ξέρατε.

Υλικά για 4-5 άτομα
  • 500 γρ. μάνγκο Πάρου, ώριμα και πολτοποιημένα (καθαρό βάρος)
  • 3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • Medium
  • 20 λεπτά
  • 5 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από τον πολτό μάνγκο και διαλύουμε, γρήγορα και με προσοχή για να μην καούν, τα φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίσει.
  3. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε στο μείγμα τον υπόλοιπο πολτό μάνγκο, ανακατεύουμε και γεμίζουμε 4-5 ποτήρια μέχρι τη μέση, τα οποία τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Τέλος, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σαντιγί ώστε να δέσει ελαφρώς και γαρνίρουμε τα ποτήρια πριν τα σερβίρουμε.

Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ