ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρεγκάκια με έμπνευση από το Σαρακήνικο Μήλου

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρεγκάκια με έμπνευση από το Σαρακήνικο Μήλου
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μαρεγκάκια με έμπνευση από το Σαρακήνικο Μήλου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Η Μήλος με τα λευκά βράχια της σε παράξενους σχηματισμούς μού θυμίζει μια απέραντη αφράτη μαρέγκα. Γι' αυτό φαντάστηκα μια συνταγή με μαρεγκάκια που να φέρνει στο μυαλό το Σαρακήνικο.

Βάρος: 250-280 γρ.
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 3-4 ασπράδια αυγού (100 γρ.)
  • Medium
  • 120+
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια και την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
  2. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  3. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου ένα αντικολλητικό χαρτί, γεμίζουμε ένα κορνέ με τη μαρέγκα και φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90-100ºC για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να στεγνώσουν για αρκετές ώρες.
  6. Διατηρούμε τα μαρεγκάκια εκτός ψυγείου και μακριά από υγρασία.

Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ