- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για γλυκό του κουταλιού με ντοματίνι Σαντορίνης. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Τα πεντανόστιμα ξερικά ντοματάκια της, τι άλλο θα μπορούσαν να γίνουν από γλυκό του κουταλιού ντοματάκι με αρωματικά;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια σε βραστό νερό για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε νερό με πάγο και τα ξεφλουδίζουμε.
- Αδειάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα μυρωδικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
- Βράζουμε μέχρι το σιρόπι να «πιει» το μισό νερό του.
- Έπειτα ρίχνουμε τα ντοματίνια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου, έως ότου να μείνει λίγο σιρόπι.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.