- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για cheesecake με τυρί μανούλι Καρπάθου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Στην Κάρπαθο ανακάλυψα ένα πολύ ωραίο και πολύ μαλακό τυρί σαν μανούρι, που το ονομάζουν μανούλι. Μου έδωσε έμπνευση για ένα υφάλμυρο γλυκό που το σερβίρουμε ιδανικά με μαρμελάδα λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το φρέσκο τυρί κρέμα, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος, και ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
- Προσθέτουμε το μανούλι, το πιπέρι και το αλάτι (εφόσον χρειάζεται), και ομογενοποιούμε πολύ καλά έως ότου να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 18-20 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί με νερό.
- Ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 130ºC για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κέντρο του γλυκού να είναι ελαφρώς τρεμουλιαστό.
- Αφήνουμε να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε, κατά προτίμηση, με μαρμελάδα λεμόνι.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.