ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σητειακά διπλοφουρνιστά μπισκότα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σητειακά διπλοφουρνιστά μπισκότα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για σητειακά διπλοφουρνιστά μπισκότα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Η Σητεία είναι γεμάτη καταστήματα με μπισκότα, φρυγανιές και παξιμάδια διπλοφουρνιστά. Έχοντας αυτό κατά νου, προτείνω αυτά τα νόστιμα μπισκότα.

Βάρος: 1.800 γρ.

Υλικά

  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 270 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 330 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1.125 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • Medium
  • 1 ώρα και 45 λεπτά
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι, και ανακατεύουμε ξανά.
  2. Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια πάχους 3 εκ., τα οποία αλείφουμε με λίγο νερό, τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και τα χαράζουμε ανά 1 εκ. περίπου.
  3. Τα ψήνουμεστους 160°C για 30-35 λεπτά.
  4. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα κόβουμε στο σημείο όπου τα έχουμε χαράξει και τα απλώνουμε στη σχάρα του φούρνου.
  5. Τα ψήνουμε στους 130°C για 15-20 λεπτά ακόμη.

Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ