- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κρέμα φούρνου με χαρουπόμελο από το Ηράκλειο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Η Κρήτη φημίζεται και για τα χαρούπια της για αυτό επινόησα μια ωραία και πρωτότυπη κρέμα από χαρουπόμελο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το χαρουπόμελο, προσθέτουμε το ζεστό μείγμα της κρέμας και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός.
- Στη συνέχεια γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ (μέχρι 2 εκ. σε ύψος, ώστε να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο προσθέτουμε νερό (μπεν μαρί).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ºC για 30-40 λεπτά περίπου.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.