- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι από την Καλαμάτα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Ξέρατε ότι η Καλαμάτα, εκτός από ελαιόλαδο και σύκα, έχει και ζουμερά πορτοκάλια; Έφτιαξα, λοιπόν, γλυκό του κουταλιού με πορτοκάλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και βράζουμε τα πορτοκάλια σε αρκετό νερό για 40-60 λεπτά έως ότου να μαλακώσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κουκούτσια εάν υπάρχουν, ζυγίζουμε τα πορτοκάλια μαζί με τον χυμό τους και προσθέτουμε για κάθε 1 κιλό πορτοκαλιού (τελικό προϊόν), 800 γρ. ζάχαρη και 100 γρ. χυμό πορτοκάλι.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά περίπου έως ότου να δέσει το γλυκό.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.