To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για χανιώτικο cheesecake. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Τι καλύτερο από ένα κρητικό cheesecake με τυρί από τον τόπο τους και βάση από κρητικό ντάκο;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
- Ανακατεύουμε τον τριμμένο ντάκο με το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 24 εκ. και πιέζουμε πολύ καλά.
Για την κρέμα:
- Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το ανθότυρο ή τη μυζήθρα, το φρέσκο τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη με το φτερό, και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό.
- Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε στη βάση την κρέμα τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με αρκετό μέλι και κανέλα.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.