ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δαμάσκηνα Σκιάθου γεμιστά με σοκολάτα και καλυμμένα με κακάο

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
Δαμάσκηνα Σκιάθου γεμιστά με σοκολάτα και καλυμμένα με κακάο
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για δαμάσκηνα Σκιάθου γεμιστά με σοκολάτα και καλυμμένα με κακάο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Δαμάσκηνα Σκιάθου γεμιστά με σοκολάτα και καλυμμένα με κακάο

30 Τεμάχια
  • 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά)
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 170 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 80 γρ. βούτυρο (μαλακό)
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη
  • Easy
  • 55 λεπτά
  • 30 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, πριν βράσει, την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Ανακατεύουμε καλά έως ότου να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα, με την οποία γεμίζουμε τα δαμάσκηνα.
  4. Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και έπειτα τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο υ μία εβδομάδα.

Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ