ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φριτούρα Ζακύνθου

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φριτούρα Ζακύνθου
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για φριτούρα Ζακύνθου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 


Η φριτούρα της Ζακύνθου, που θυμίζει το ισπανικό leche frita, είναι η πιο γνωστή τηγανητή κρέμα, ένα street food με επιρροές από τη Μεσόγειο.

9 κομμάτια
  • 1.100 γρ. νερό
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • βούτυρο κλαριφιέ για τηγάνισμα
  • ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
  • Easy
  • 40 λεπτά
  • 9 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αλάτι, και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Πριν πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα έως ότου να δημιουργηθεί μια σφικτή κρέμα.
  3. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.
  4. καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες έως ότου να παγώσει καλά.
  5. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε βούτυρο κλαριφιέ από όλες τις πλευρές έως ότου να ροδίσουν.
  6. Τέλος, ρολάρουμε τα κομμάτια σε ζάχαρη και κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ