- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μπράουνι με καρύδια Ικαρίας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Γνωστή για τα καρύδια της, με ενέπνευσε ώστε να δημιουργήσω μια σοκολατένια πίτα με καρύδια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, έτσι ώστε να είναι ζεστά, περίπου στους 45-50°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη, και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ, διαστάσεων 30x10 εκ.
- Ψήνουμε στους 160°C για 25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα, πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.