- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για αμυγδαλωτά Μυτιλήνης. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Σε όλη την Ελλάδα φτιάχνουν αμυγδαλωτά, αλλά νομίζω τα αμυγδαλωτά της Μυτιλήνης είναι ξεχωριστά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το ασπράδι και το ξύσμα ανακατεύοντας παράλληλα.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε οβάλ σχήμα των 30 γρ. με τη βοήθεια άχνης ζάχαρης, αλλιώς η ζύμη κολλάει στα χέρια.
- Ρολάρουμε τα αμυγδαλωτά στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 12-14 λεπτά. (Προσοχή στο ψήσιμο για να μη στεγνώσουν τα αμυγδαλωτά)
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.