ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουραμπιές Καβάλας

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουραμπιές Καβαλιώτικος
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κουραμπιέ Καβάλας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ


Όπου και να πας στην Καβάλα, θα δεις καταστήματα που πουλάνε τον διάσημο καβαλιώτικο κουραμπιέ. 

Βάρος: 1.200 γρ.
  • 300 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 130 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • 600 γρ. αλεύρι
  • άχνη για το πασπάλισμα
  • Medium
  • 120+
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 20 λεπτά. 
  2. (Όσο περισσότερο χτυπηθούν τα υλικά στο μίξερ τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.) Σταδιακά ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα και έπειτα το αλκοόλ, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμη.
  3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς με διάμετρο 3 χιλ. και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 25 λεπτά.
  4. Βγάζουμε από τον φούρνο τους κουραμπιέδες και τους αφήνουμε για αρκετές ώρες να κρυώσουν πολύ καλά.
  5. Τέλος, τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη, τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη.
  6. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ