ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανακότα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανακότα από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι, καθώς και γλυκά που ταιριάζουν τελεια ως επιδόρπια. Ανάμεσά τους και αυτή η γλυκιά συνταγή για πανακότα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για πανακότα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πανακότα από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
Υλικά για 6 άτομα

Υλικά για την πανακότα:

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 150 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • 250 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • Easy
  • 120+
  • 6 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα:

  1. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Βάζουμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  3. Μόλις η κρέμα αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίσουμε από το νερό.
  4. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ανά διαστήματα ώστε να κρυώσει.
  5. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κρέμα και την μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
  6. Τέλος, τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο για αρκετές ώρες και σερβίρουμε με τη σος φράουλας.

Για τη σος φράουλας:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τις κομμένες φράουλες και τις ραντίζουμε με τη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ