- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι, καθώς και γλυκά που ταιριάζουν τελεια ως επιδόρπια. Ανάμεσά τους και αυτή η γλυκιά συνταγή για πανακότα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για πανακότα από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πανακότα:
- Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Μόλις η κρέμα αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίσουμε από το νερό.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ανά διαστήματα ώστε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κρέμα και την μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
- Τέλος, τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο για αρκετές ώρες και σερβίρουμε με τη σος φράουλας.
Για τη σος φράουλας:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις κομμένες φράουλες και τις ραντίζουμε με τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους.