- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι, καθώς και γλυκά που ταιριάζου τελεια ως επιδόρπια. Ανάμεσά τους και αυτή η γλυκιά συνταγή για muhallebi. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για Μuhallebi από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη σουμάδα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Στη συνέχεια διαλύουμε το κορν φλάουερ στο κρύο νερό και, πριν το γάλα βράσει, το ρίχνουμε σ’ αυτό.
- Μόλις δέσει η κρέμα προσθέτουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα σ’ ένα μικρό και χαμηλό ταψί το οποίο έχουμε βρέξει με λίγο νερό.
- Τέλος, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τη με αρκετό κακάο.