- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για τσουρέκι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε τη μαγιά.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος-μαγιάς και με τον γάντζο ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί καλά.
- Σταδιακά ρίχνουμε το βούτυρο κρύο σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Στη συνέχεια αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό περιβάλλον ώσπου να διπλασιαστεί και έπειτα ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
- Το μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη και φτιάχνουμε μία πλεξούδα, την οποία αφήνουμε πάλι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αλείφουμε προσεκτικά με το αυγό, το οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ή γάλα, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει.