- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Πασχαλινά κουλουράκια από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το ρίχνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ.
- Ζυμώνουμε καλά έως ότου να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
- Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Tips:
- Προαιρετικά, προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά τα κουλουράκια.
- Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.γ. κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
- Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 εβδομάδα, προκειμένου να ψήνουμε τα κουλούρια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα.
- Για να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά τα κουλουράκια, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.