- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για γλυκό σάντουιτς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για γλυκό σάντουιτς από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάσεις:
(Για κάθε βάση ακολουθούμε την ίδια διαδικασία)
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.
- Στη συνέχεια απλώνουμε κατά προτίμηση σε ένα ταψί ή σε τσέρκι διαστάσεων 35x10 εκ. το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 15 λεπτά περίπου. (Αντίστοιχα μπορεί να γίνει και σε τετράγωνο σχήμα.)
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση:
- Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
- Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Σύνθεση:
- Σε μία πιατέλα τοποθετούμε μία βάση, απλώνουμε τη μαρμελάδα, τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας.
- Καλύπτουμε με τον τρίτο δίσκο.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά και κόβουμε σε κομμάτια.