- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κέικ με λεμόνι και αμύγδαλο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κέικ με λεμόνι και αμύγδαλο από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αμύγδαλο και το ασπράδι αυγού.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ διαστάσεων 28x9 και ύψους 7 εκ. και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ τόσο τον πάτο της όσο και περιμετρικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 45 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν χρειαστεί ψήνουμε για λίγο ακόμη.