- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κέικ εσπεριδοειδών. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κέικ εσπεριδοειδών από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ απλά ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
- Προσθέτουμε τα ξύσματα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πάλι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα κέικ χωρητικότητας δύο λίτρων.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για μία ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.