ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με μανιτάρια και λάδι τρούφας

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κέικ με μανιτάρια και λάδι τρούφας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για κέικ με μανιτάρια και λάδι τρούφας από τον Στέλιο Παρλιάρο

 ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ
© Άλκης Καλούδης

Υλικά για 15 άτομα

Υλικά:

  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 6 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. σκληρό τυρί Δανίας
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 150 γρ. γάλα
  • 300-400 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 5 γρ. ανθό αλατιού
  • 40 γρ. λάδι τρούφας

 

  • Easy
  • 120+
  • 15 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε πολύ καλά τα μανιτάρια.
  2. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον ανθό αλατιού, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, το τυρί, τα μανιτάρια και το λάδι τρούφας.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 30x9 εκ. και αδειάζουμε σε αυτή το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 160οC για 50 λεπτά.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το μείγμα θα βγάλει λίγο βούτυρο, αλλά θα το απορροφήσει μόλις κρυώσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ