ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρήγορη μους σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γρήγορη μους σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μους σοκολάτας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για γρήγορη μους σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Γρήγορη μους σοκολάτας
© Άλκης Καλούδης
Υλικά για 12 άτομα

Υικά για τη μους:

  • 10 αυγά
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
  • 2 πακέτα μπισκότα ολικής άλεσης
  • Easy
  • 20 λεπτά
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Τοποθετούμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ελαφρώς (μπεν μαρί).
  3. Ανακατεύουμε διαρκώς με έναν αυγοδάρτη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και είναι ζεστό (όχι καυτό).
  4. Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε έως ότου φουσκώσει και κρυώσει.
  5. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  6. Ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια λεία κρέμα την οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  7. Σε ένα μπολ τοποθετούμε περιμετρικά τα μπισκότα, αδειάζουμε λίγη από τη μους, στρώνουμε από πάνω μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη μους.
  8. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον δύο ώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ