ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρλότ σοκολάτας με κρέπες

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαρλότ σοκολάτας με κρέπες
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, μαζί με τον Γάλλο σεφ Jean-Marie Hoffman εμπνέονται από τις κρέπες, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για Σαρλότ σοκολάτας με κρέπες. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για Σαρλότ σοκολάτας με κρέπες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σαρλότ σοκολάτας με κρέπες
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 8-10 άτομα:

Υλικά για τις κρέπες σοκολάτας:

  • 80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 10 γρ. κακάο
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 240 γρ. γάλα χλιαρό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:

  • 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • Medium
  • 110
  • 8 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • γαλλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέπες σοκολάτας:

  1. Για τις κρέπες σοκολάτας ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκάλι. Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το γάλα ανακατεύοντας παράλληλα.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  5. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
  6. Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
  7. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  8. Τέλος, τοποθετούμε τις κρέπες σε αντικολλητικό χαρτί.

Κρέμα σοκολάτας:

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, την τοποθετούμε στη φωτιά και όταν πάρει βράση, αποσύρουμε και αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Αφήνουμε για λίγο να λιώσει η σοκολάτα, ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  3. Αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Σύνθεση:

  1. Σε στρογγυλή φόρμα της σαρλότ 2 λίτρων, τοποθετούμε περιμετρικά και στον πάτο τις κρέπες καλύπτοντας τα τοιχώματα.
  2. Αδειάζουμε στη φόρμα το ¼ της κρέμας, καλύπτουμε με μία κρέπα και αλείφουμε με μαρμελάδα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με κρέπα.  
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί.
  4. Ξεφορμάρουμε βουτώντας σε ζεστό νερό τη φόρμα και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή με μαρμελάδα πορτοκάλι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ