ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέπες σοκολάτας γεμιστές με κρέμα και blueberries

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρέπες σοκολάτας γεμιστές με κρέμα και blueberries
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, μαζί με τον Γάλλο σεφ Jean-Marie Hoffman εμπνέονται από τις κρέπες, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κρέπες σοκολάτας με κρέμα και blueberries. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για κρέπες σοκολάτας γεμιστές με κρέμα και blueberries από τον Στέλιο Παρλιάρο

Κρέπες σοκολάτας γεμιστές με κρέμα και blueberries
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 12 άτομα:
  • 1 δόση κρέπες σοκολάτας
  • 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. blueberries (+ επιπλέον για το σερβίρισμα)

Για το σερβίρισμα:

  • κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη
  • blueberries
  • Easy
  • 40
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • γαλλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος έως ότου έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
  2. Μοιράζουμε την κρέμα σε 12 κρέπες σοκολάτας.
  3. Στο κέντρο κάθε κρέπας σκορπάμε τα blueberries και τυλίγουμε σε ρολά.
  4. Σερβίρουμε άμεσα με άγλυκη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και blueberries.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ