ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζελέ με λευκό κρασί, βανίλια και φρούτα του δάσους

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζελέ με λευκό κρασί, βανίλια και φρούτα του δάσους
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Το περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για ζελέ με λευκό κρασί, βανίλια και φρούτα του δάσους. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για ζελέ με λευκό κρασί, βανίλια και φρούτα του δάσους

Συνταγή για ζελέ με λευκό κρασί, βανίλια και φρούτα του δάσους
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 6 άτομα:
  • 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. φρούτα του δάσους
  • Easy
  • 30
  • 6 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
  2. Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους της. Τους βάζουμε στο κρασί, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε.
  3. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε περίπου το ¼ του κρασιού με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Πριν πάρει βράση στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν.
  4. Αδειάζουμε σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρασί ανακατεύοντας με μία μαρίζ (όχι με το σύρμα για να αποφύγουμε τους αφρούς).
  5. Τοποθετούμε το μπολ σε ένα άλλο μπολ που έχουμε γεμίσει με παγάκια και αφήνουμε έως ότου αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας σταδιακά.
  6. Προσθέτουμε τα φρούτα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε ποτήρια ή ένα μπολ της αρεσκείας μας.
  7. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και, προαιρετικά, γαρνίρουμε με άγλυκη κρέμα σαντιγί που έχουμε χτυπήσει με σπόρους βανίλιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ