ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αχλάδια βρασμένα με βανίλια

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αχλάδια βρασμένα με βανίλια
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Το περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για αχλάδια βρασμένα με βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για αχλάδια βρασμένα με βανίλια

Αχλάδια βρασμένα με βανίλια
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 6 άτομα:
  • 6 αχλάδια αρκετά σφιχτά
  • 1 μπουκάλι ροζέ ξηρό κρασί
  • 200 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 5-6 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
  • Easy
  • 45
  • 6 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της.
  2. Τους βάζουμε στο κρασί, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε.
  3. Καθαρίζουμε τα αχλάδια ολόκληρα, με το ειδικό εργαλείο.
  4. Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και τοποθετούμε στη φωτιά.
  5. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά έως ότου τα αχλάδια μαλακώσουν και δέσει ένα παχύρευστο σιρόπι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ