- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μπισκότα με γλάσο βανίλιας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της.
- Τους βάζουμε στο νερό, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 10 λεπτά, έως ότου ασπρίσει και μαλακώσει πολύ.
- Ενδιάμεσα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη, έως ότου η ζύμη ομογενοποιηθεί και μαλακώσει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5-6 χιλ. και με ένα κουπάτ της αρεσκείας μας κόβουμε μπισκότα.
- Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κυρώσουν πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και τους σπόρους της μισής βανίλιας.
- Στο γλάσο αυτό βουτάμε τη μία επιφάνεια των μπισκότων και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί για να στεγνώσουν.